Afbeelding

Hilversum ziet ook nog wel andere mogelijkheden

Algemeen

WEESP - Hilversum wil zich ook nog niet binden aan het idee van een fusie met Wijdemeren en Weesp. Het Hilversumse college stelt dat er mogelijk andere fusiecombinaties zijn die niet bij voorbaat moeten worden uitgesloten. 

Hilversum heeft ook een conceptbrief klaarliggen als antwoord op de brief van de provincie Noord-Holland over de bestuurlijke toekomst in de regio.

Het Hilversumse college meent dat het slim is om alle bestuurskrachtmetingen uit te voeren die in de planning staan en daarna pas te kijken hoe en welke gemeentelijke combinaties er gemaakt moeten worden. 

Haast
De mediastad kan zich overigens wel vinden in de haast die de provincie heeft met alle onderzoeken. Ook pleit Hilversum ervoor dat de provincie Noord-Holland zelf de regie houdt over de bestuurskrachtonderzoeken. Dat kan gezien worden als een opmerking naar de gemeente Weesp. Want hier wil de gemeenteraad zelf de regie nemen over het onderzoek en de tijdsplanning.

Uiteindelijk moet er één gemeente in de Gooi & Vechtstreek komen, zo schrijft Hilversum verder.

Gemeenteraad
De conceptbrief van Hilversum wordt 13 januari door de politieke partijen besproken. Pas na hun goedkeuring gaat hij op de bus naar het provinciebestuur. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant