2012: leden van het vroegere Jubal.
2012: leden van het vroegere Jubal.

Nieuwe muziekprijs voor jeugd met bijzonder muzikaal talent

Algemeen

WEESP - Speciaal voor muzikaal getalenteerde jongeren introduceert Stichting Jubal een eigen muziekprijs: De Jubal Muziekprijs Jan van Damme. De eerste uitreiking is pas in 2017, maar de introductie is al volgende week met een concert.

Met de prijs wil de Stichting Jubal jongeren stimuleren om hun muzikale talent te blijven ontwikkelen, vertelden Sjoerd Huisingh en Marcel Linthorst op Radio Weesp. Huisingh: "Het komt vaak voor dat jongeren op een gegeven moment stoppen met musiceren omdat ze het te druk hebben of andere interesses krijgen. Zonde, want juist als je op die leeftijd doorzet heb je daar de rest van je leven wat aan."

300 euro
De jury bestaat uit organiste/pianiste Christine Kamp, theaterschooldirecteur Daniëlle Meyer en trompettist/dirigent Marco de Jong. Zij gaan de inzendingen beoordelen en nomineren per categorie (10 t/m 15 jaar en 16 t/m 20 jaar) drie jongeren. Jongeren kunnen zichzelf het komende jaar aanmelden door liedjes, filmpjes of ander materiaal in te sturen. Per categorie wordt een winnaar gekozen. De winnaars krijgen 300 euro die ze mogen besteden aan hun muzikale passie én ze mogen optreden tijdens de uitreiking.

Jan van Damme
De prijs is vernoemd naar Jan van Damme, die veel voor muziekvereniging Jubal heeft betekend. De muziekvereniging werd in 2009 opgeheven; de Stichting Jubal beheert de nalatenschap en ondersteunt hiervan muzikale initiatieven. De prijs wordt zaterdag 12 maart geïntroduceerd met een concert in Theaterpand Weesp. Saxofoniste Femke IJlstra, pianist Tobias Borsboom en zangeres Janneke de Groot treden op. Aanvang 20.00 uur, toegang gratis.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant