Afbeelding

Zorgen om aanrandingen Hogeweij

Algemeen

WEESP - Burgemeester Bas Jan van Bochove gaat nog deze week met de politie in gesprek over de situatie rondom winkelcentrum Hogeweij. Vorige week werd een vrouw aangerand en dat incident lijkt niet op zichzelf te staan.

Naar aanleiding van berichten op WeesperNieuws meldden zich steeds meer vrouwen die zijn lastiggevallen bij Hogeweij.

'Mijn vriend wil een baby met je'
Een vrouw vertelt: "Gelukkig geen handtastelijkheden meegemaakt, maar wel gesis en onverstaanbare zinnen waarbij je dan net een aantal schunnige woorden wel kan verstaan. De 'mijn vriend wil een baby van je'-opmerking heb ik ook wel eens naar mijn hoofd gekregen. En dat terwijl ik met pakken Pampers over straat liep."

'Ben jij te koop?'
Een andere vrouw vertelt dat zij daar geen boodschappen meer doet na bedreigende ervaringen met een groep jongens. "Zij vroegen of ik te koop was."

Politie
De berichten zijn voor de burgemeester aanleiding om nog deze week met de politie om tafel te gaan om te kijken wat ertegen gedaan kan worden. 

Burgemeester Van Bochove: "Ik wil in ieder geval iedereen oproepen melding te maken bij de politie als zij wat meemaken. Ik begrijp dat aangifte soms te persoonlijk kan zijn, maar doe in ieder geval melding. Want op basis van die cijfers kunnen we handelen."

WeesperNieuws
Ook de redactie van het WeesperNieuws hoort graag over de bedreigingen en aanrandingen. Heeft u iets meegemaakt? App ons op 06-55796685 of mail ons op redactie@weespernieuws.nl

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant