Raadsleden luisteren naar Weespers
Raadsleden luisteren naar Weespers

Het laatste stadsgesprek, en dat viel niet tegen

Politiek

WEESP - Volle bak voor het laatste stadsgesprek over de toekomst van Weesp. Zo'n 40 Weespers waren op de uitnodiging van de gemeenteraad afgekomen om te praten over de gemeente.

De gesprekken vormen een belangrijk onderdeel in het 'bestuurskrachtonderzoek', een reflectieonderzoek van de gemeente over zichzelf. Dit najaar moet duidelijk zijn hoe de gemeente Weesp functioneert en hoe de Weespers vinden dat de gemeente functioneert. Op basis daarvan wordt de toekomst van Weesp gekozen: zelfstandig blijven, samenwerken of fuseren?

Bijproduct
Maar de stadsgesprekken leveren ook een mooi bijproduct op: de Weespers konden in een informele sfeer praten over de problemen die zij ondervinden bij het wonen in Weesp. Dat liep uiteen van het niet kunnen parkeren van de auto, een gevoel van eenzaamheid tot ergernissen rond scholen en het gebrek aan goede sociale huurwoningen. 

Niet op al die zaken heeft de gemeente direct een antwoord, maar de Weespers mochten aan het einde van de avond zelf bepalen welke onderwerpen prioriteit hebben. Los van wat de toekomst van Weesp is, zijn dit zaken die al door de gemeente gebruikt gaan worden om het woongenot in Weesp te verbeteren. 


Burgemeester heet Weespers welkom

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant