Afbeelding

Kastanjelaan gaat maandag tegen de vlakte

Algemeen

WEESP - De dichtgetimmerde huizen aan de Kastanjelaan worden maandag gesloopt en dat is toch nog eerder dan verwacht, zo vertelt eigenaar Ymere.

Tijdens de voorbereidende werkzaamheden op de sloop in de afgelopen weken, is ook een ecologisch vervolgonderzoek gedaan. Dit onderzoek is in samenwerking met de Stichting Flora en Fauna Weesp uitgevoerd door een onafhankelijke ecoloog. Uit dit onderzoek is gebleken dat er op dit moment geen vleermuizen verblijven in de leegstaande woningen. Ook heeft Ymere inmiddels alle benodigde maatregelen uit de flora- en faunawet genomen. Daarom kan nu direct gestart worden met de sloopwerkzaamheden. 

Opname van de woningen
Voor Ymere met de sloop van de leegstaande woningen begint wordt er door een onafhankelijk bouwkundig vooropname en taxatie bureau, een rapport gemaakt van de bouwkundige staat van de aangrenzende woningen.

Sloop en nieuwbouw
De sloopwerkzaamheden zijn waarschijnlijk eind september klaar. Ymere streeft ernaar in het voorjaar van 2017 te beginnen met de nieuwbouw. Deze nieuwbouw is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Hogewey. Op de plek van de leegstaande woningen bouwt Ymere 17 eengezinswoningen (koop) terug. 
 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant