Afbeelding

Jongeren willen niet in zeecontainer

Algemeen

WEESP - De zeecontainer die de gemeente als een soort jeugdhonk op het speeleiland bij Aetsveld heeft geplaatst, wordt amper gebruikt. Liever hangen de jongeren bij de sporthal, maar daar veroorzaken ze weer overlast voor omwonenden.

Wethouder Tuning heeft onlangs een avondje meegehangen bij deze groep jongeren en heeft ze huiswerk meegegeven.

Hanjongeren
Het bezoek van de wethouder aan de hangplek volgde op een onlangs gehouden jeugdpanel waar het probleem van de Aetsveldse hangjongeren aan de orde kwam. Een eigen clubhuis ergens, ja, dat zouden de jonge gasten graag even snel voor ze geregeld zien. Maar dat kunnen ze dus vergeten, zo maakte de wethouder meteen duidelijk. "Ik heb ze gevraagd om met een voorstel te komen waar ze het met elkaar over eens zijn en wat een beetje reëel is. Dan zullen we kijken of we op basis daarvan na de zomer aan de slag kunnen."

Blijven hangen rond de sporthal is ook geen oplossing. Omwonenden ondervinden er veel overlast van: geluidsoverlast en erger. Kortom, de situatie met de hangjongeren in Aetsveld is voorlopig nog niet opgelost. Tenzij de kids met een lumineus idee komen waar wethouder en raad na de zomer niet omheen kunnen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant