Familie Sanders uit Zwitserland
Familie Sanders uit Zwitserland

'Ik vind alles zo schattig hier'

Algemeen

WEESP - Nu de zomervakantie toch echt van start is gegaan, stroomt ook Weesp vol met vakantiegangers. Zoals de familie Sanders uit Zwitserland, zij kijken hun ogen uit in Weesp.

Michiel (geboren Groninger) en Sonja (geboren Zwitserse) wonen samen met hun kinderen Melanie (20) en Arjan (17) al twintig jaar in Zwitserland, midden in de driehoek Basel, Bern en Zürich: tussen de bergen dus. Als waterliefhebber en voormalige zeeverkenner blijft water trekken, zo legt vader Michiel hun aanwezigheid in Weesp uit. Dus laadt hij zijn gezin elk jaar in de auto voor familiebezoek in Nederland, maar vooral voor twee weken varen en water.

Dit jaar op een groot motorjacht: vanaf Biddinghuizen het IJsselmeer over en bij Muiden naar binnen. Maandagmiddag arriveerde de familie in Weesp.

Schattig
"Weesp is een aangename kennismaking", vindt de familie eensgezind. Sonja: "We zijn meteen het stadje ingegaan. Wat is het hier gezellig! Al die terrasjes, pittoreske huisjes, leuke kleine winkeltjes en heel belangrijk: een heerlijke kaaswinkel!" Ook Melanie is erg te spreken over het aanbod in Weesp: "Ik heb zulke leuke kleding gekocht en ik vind alles zo schattig hier."

Na een bezoekje aan de markt voer de familie dinsdag weer verder. Via de Vecht naar de Loosdrechtse Plassen en dan weer naar huis. Terug naar de bergen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant