Afbeelding

Weesp profiteert amper van overvol Amsterdam

Algemeen

WEESP - Amsterdam loopt over van de toeristen, maar Weesp (op toeristische steenworp afstand) lijkt er weinig van mee te krijgen. Klopt, zegt Amsterdam Marketing. Weesp, en de rest van de regio, wordt amper bezocht.

Het is een conclusie in het recente Bezoekersonderzoek Metropool Amsterdam. Tal van plaatsen profiteren van de toegenomen toeristische drukte in onze hoofdstad, maar Weesp laat het liggen. Waarom? "Weesp heeft zo op het oog niets speciaals te bieden. Als een toerist moet kiezen tussen de Zaanse Schans of Weesp, dan is die keuze snel gemaakt. Ik ken Weesp, een mooi stadje, maar het ontbreekt aan een uithangbord", zo vertelt Machteld Ligtvoet van Amsterdam Marketing.

In het grote onderzoek wordt de bereikbaarheid als probleem aangestipt. En natuurlijk, wie op de trein stapt is binnen een kwartier van Amsterdam in Weesp, maar dat is niet de bereikbaarheid die bedoeld wordt. "Het moet simpeler. Zelfs de trein naar Weesp is niet simpel genoeg."

Eenheid
Als Weesp de internationale toerist wil lokken is eenheid het sleutelwoord. En gemak. De rode loper moet worden uitgerold en de toerist moet weinig moeite hoeven doen. "Waarom laat je geen speciale elektrische bus rijden tussen station Amsterdam Amstel en Weesp? De gebruikers van die bus onthaal je met een kopje koffie en een echte Weespermop en na een tijd gaat die bus weer terug. Voor mijn part is het een boot. Ook mooi. Presenteer Weesp als een geheel met unieke elementen", zo tipt Ligtvoet. In 2015 registreerde Amsterdam naar schatting zeventien miljoen bezoekers.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant