Afbeelding

Flatbewoners geschokt na vondst vergeten dode

Algemeen

WEESP - Ontsteltenis, verdriet, verbazing en bezorgdheid. Het nieuws dat er woensdagavond een mede-flatbewoner al weken dood in huis lag, is hard aangekomen aan de Heemraadweg.

Een buurtbewoonster (die liever anoniem wil blijven) vertelt: "Ik kende de bewoner wel van gezicht. Maar actief missen en vermoeden dat er iets was? Nee." Ook andere flatbewoners reageren vooral geschrokken. Niet zozeer op het overlijden, maar meer dat iemand wekenlang dood in huis kan liggen zonder dat het iemand opvalt. "Waar was de familie? Is er familie? Zoveel vragen."

Politie doet vondst
De politie forceerde woensdagavond de deur nadat andere bewoners aan de bel hadden getrokken. Binnen werd het lichaam van de bewoner gevonden. Een misdrijf wordt uitgesloten. 

Maatschappij
Een andere bewoner vraagt zich hardop af of dit een gevolg is van "de nieuwe maatschappij", zoals hij dat noemt. "We worden steeds meer aan ons lot overgelaten. Daardoor kan dit gebeuren."

Het verhaal is het gesprek van de dag in de buurt.

Facebook
"Dacht dat dit alleen in grote steden kon gebeuren.......een klein beetje sociale controle is niet slecht, blijkt maar weer", zo schrijft iemand onder meer op onze Facebook onder het nieuws. "Toch erg als je zo sterft, zonder dat iemand je mist."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant