Afbeelding

Selena is teleurgesteld en trots

Algemeen

WEESP - Selena Piek is erg teleurgesteld na haar uitschakeling op de Olympische Spelen, maar ook erg trots. "Over vier jaar staan we hier weer."

Tegen mediapartner NH laat Selena meteen na afloop weten: "Dit is heel erg zonde. We waren heel dicht bij de volgende ronde. We begonnen niet zo goed, maar we kwamen goed terug. Op het laatste moment sloegen de Zuid-Koreanen een niet te overbruggen gat. Jammer, want er had meer in gezeten. De tweede game viel er iets van ons af en we zagen dat de tegenstanders nerveus werden. Op papier hadden ze dik van ons moeten winnen, maar we kwamen goed in het spel. Dat is zonde om niet vast te houden."

Een kans
"We zijn erg trots. We staan op een Olympisch toernooi. Wel met onze twee blonde koppies bij de laatste acht. Dit had ik van tevoren gehoopt, maar we moesten wel twee andere sterke koppels verslaan. Nu ben ik natuurlijk teleurgesteld, want ik heb gewoon een bloedhekel aan verliezen. Dit was absoluut een kans om voor meer te gaan."

Vier jaar
De 24-jarige Weepse ziet een grote toekomst voor zich. "Ik hoop nog een tijdje mee te kunnen. Dit toernooi levert veel ervaring om uit te putten. Wat mij betreft staan we er over vier jaar gweer. Voor nu is het gewoon even echt klote", zo besluit Piek.

Het was voor het eerst na acht jaar dat er Nederlandse badmintonners naar de Olympische Spelen gingen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant