Afbeelding

Stunten Anna en Mael weer bij Kindertriatlon?

Algemeen

WEESP - Worden Anna Morsink en Mael Plasschaert weer de snelsten bij de Kindertriatlon? Volgende week zondag vindt het evenement weer plaats rond de Vest.

Er zijn weer veel inschrijvingen voor de jaarlijkse Weesper Kindertriatlon. Op dit moment hebben zo'n 120 enthousiaste kinderen tussen de 7 en 15 jaar zich al aangemeld. Onder de deelnemers bevinden zich ook de beide titelverdedigers van vorig jaar: Anna Morsink uit Weesp en Mael Plasschaert uit Almere.

Meer talenten
"Het zal voor beiden niet meevallen om hun titel te prolongeren, omdat de sport onder jongeren steeds serieuzer wordt aangepakt. Sommige maken onder professionele leiding vele uren per week. Dit voorjaar hebben kinderen ook deelgenomen aan een serie triatlontrainingen onder leiding van de plaatselijke TTW en zwemvereniging Triton. Andere kanshebbers bij de meisjes zijn Fleur Dijkhuizen en Arwen de Vries. Bij de jongens gaan Marnix vd Bosch en Julien Luursema het Mael moeilijk maken", zo vertelt organisator Koen Beenken.

De deelnemers worden weggeschoten door de nieuwe Weesper triatlonheld Ricardo Scholten. "Ontzettend gaaf om het te mogen doen! Ik moest nu kiezen tussen het startschot geven bij de Kindertriatlon of mijn titel verdedigen bij de Royal Run van Soestdijk. Die keuze was snel gemaakt."

Parcours
Voor de Kindertriatlon kun je je nog inschrijven tot en met zaterdag 27 augustus via www.kindertriatlon.com Op de laatste dag van de zomervakantie klinkt om 11.00 uur het startschot voor de 100 m zwemmen, 800 m fietsen en 800 m hardlopen, nog steeds op het oude parcours bij de Vest.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant