Marinka verplaatste zich letterlijk in het leven van oudere Weespers
Marinka verplaatste zich letterlijk in het leven van oudere Weespers
Video

In de schoenen van oma

Algemeen

WEESP - De 21-jarige Marinka Hilders uit Weesp probeerde zich voor te stellen hoe het is om te weten dat je leven het einde nadert en ging letterlijk in de schoenen staan van vijf Weesper senioren. Ze maakte daar een intrigerende fotoserie, waarmee ze afstudeerde als docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Breitner Academie in Amsterdam.

Voor het afstudeerproject van haar opleiding kreeg Marinka Hilders de vrije hand. Alles mocht ze als onderwerp nemen, zolang het maar een uiting was van haar creativiteit. Marinka koos voor een ervaring, gevangen in een fotocollage. Aanleiding was de zin die ze opving van een oudere dame, die zei toen ze afscheid nam van haar vrienden na een middag gezelligheid in de ouderensoos in het Lichthuis: "Tot ziens, ik hoop dat jullie er allemaal volgende week nog zijn." Het werd de titel van haar fotoproject.

Marinka: "Ik vond het heel erg waardevol dat ik met Weesper ouderen over een gevoelige onderwerp als de naderende dood heb mogen praten. Voor mij heeft deze ervaring de kloof tussen jong en oud zijn kleiner gemaakt."

Bekijk hier de video van Marinka's afstudeerproject: 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant