De handtekeningen worden binnengereden
De handtekeningen worden binnengereden Foto's: Bastiaan Miché

Duizenden krabbels tegen fusieplan met Hilversum

Algemeen

WEESP - Meer dan 7700 handtekeningen zijn er in onze buurgemeente Wijdemeren verzameld tegen de fusieplannen met Hilversum (en Weesp). De enorme stapel werd gisteren aan de burgemeester overhandigd.

Burgemeester Martijn Smit complimenteerde Wijdemeren2020 met de enorme klus die is geklaard en het duidelijke resultaat dat deze Petitie heeft opgeleverd. "Dit zal zeker meegenomen worden in de besluiten die de gemeenteraad de komende maanden zullen moeten nemen," zei Martijn Smit. "We zijn nu nog in de fase om te kijken: zijn er wel problemen en zo ja, hoe groot zijn die problemen en welk ingrijpen vraagt dat? Dit is bij uitstek een vraag die thuishoort bij de gemeenteraad."

'Het overtuigende resultaat van de Petitie betekent dat het draagvlak om te komen tot een fusie tussen Wijdemeren en Hilversum volkomen ontbreekt. Een duidelijker signaal kan niet worden gegeven", zegt burgerinitiatief Wijdemeren2020.

43 procent
Bijna 43 procent van de kiesgerechtigden tekenden tegen de fusie.

Weesp
De provincie Noord-Holland wil dat Wijdemeren op korte termijn met Hilversum fuseert. Bij die fusie zou Weesp mogelijk ook moeten aansluiten. 


Burgemeester Martijn Smit (Wijdemeren) neemt de handtekeningen in ontvangst. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant