Afbeelding

Gemeente kan golfers niet echt helpen

Algemeen

WEESP - Hoe het nu verder moet met de golfbaan is onduidelijk. De gemeente ziet op dit moment weinig mogelijkheden om de golfers van golfvereniging te helpen. Dat blijkt na vragen van de WSP.

Het Golfcentrum Weesp is nog steeds gesloten. De golfers van de Golfvereniging hebben de baan op dit moment in beheer, als noodoplossing. Maar er is nog geen formeel faillissement of anderzins voor het Golfcentrum. Dat staat formele beslissingen in de weg.

De gemeente is eigenaar van de grond, maar heeft het in een erfpachtconstructie ondergebracht bij het Golfcentrum. Per jaar levert dat de gemeente ruim 6800 euro op. Maar er kan weinig worden gedaan. "Wij zijn geen partij in de overeenkomst tussen het golfcentrum en de vereniging. Als sprake is van een faillissement van het golfcentrum en wij als eigenaar in gesprek komen met de curator kan dat anders worden in die zin dat dan een moment ontstaat voor overleg met alle partijen(schuldeisers, grondeigenaar en gebruikers)", aldus het college van B en W. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant