De schapen zijn er weer
De schapen zijn er weer

Tweede ronde schapen minder rigoreus

Algemeen

WEESP - En weer arriveerden er maandagmiddag vijftig schapen op de schans De Nieuwe Achtkant. De dieren gingen meteen met het malse groen aan de haal. Met hun begrazing zorgen de dieren voor lucht en licht in het groen, waardoor de diversiteit aan planten op de schansen zal toenemen. Deze ronde wordt minder rigoreus als de eerste, zo vertelden de schaapherders.

Bij de eerste ronde in juli kregen de schapen een hoop verhout en oud groen voor hun kiezen. De schaapherder is blij verrast hoe de natuur zich hersteld heeft: "Deze ronde wordt de begrazing minder intensief en leid ik de schapen langs de stukken die we de vorige keer hebben overgeslagen. Per dag bekijken we of we meer of minder schapen inzetten en ook met welk tempo we over de schansen gaan." Geschat wordt dat de schapen in zo'n tien dagen in Weesp blijven.

Het begrazen door schapen in plaats van maaien is een proef die de gemeente dit jaar uitprobeert. De vorige keer werden de schapen met veel enthousiasme door Weespers ontvangen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant