Afbeelding

Rijkswaterstaat: nog één week file

Algemeen

WEESP - Rijkswaterstaat verwacht dat de files op de A1 nog één week aanhouden. Vanaf volgende week maandag is de wisselstrook pas weer volledig beschikbaar. 

Vanwege de bouw van het nieuwe viaduct van de A1 naar de A9 richting Schiphol, is er twee weken lang extra bouwruimte nodig ter hoogte van de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal. Hierdoor is op de wisselbaan sinds vorige week maar één rijstrook beschikbaar. In de richting van Amsterdam is bovendien maar één uitgang open: de uitgang naar de A10 bij knooppunt Diemen. 

Extra borden
Hoewel er een bord bij de ingang van de wisselbaan staat dat verkeer voor de A9 niet de wisselbaan moet nemen, ziet Rijkswaterstaat dat veel weggebruikers twijfelen en op het laatste moment van rijstrook wisselen om de hoofdrijbaan op te gaan. Dit komt de verkeersdoorstroming niet ten goede. Rijkswaterstaat plaatst daarom extra borden om weggebruikers te waarschuwen. Los hiervan moet verkeer rekening houden met vertraging in de ochtendspits die kan oplopen tot meer dan 30 minuten: de A1 heeft immers in totaal minder rijstroken richting Amsterdam (vier in plaats van vijf). Vanaf 26 september, als de nieuwe  A1 richting Amsterdam in gebruik is genomen en door het aquaduct gaat, zijn er weer twee rijstroken en twee uitgangen op de wisselbaan richting Amsterdam beschikbaar.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant