Eerder protesteerde de buurt al tegen een crematorium
Eerder protesteerde de buurt al tegen een crematorium

'Crematoriumproces verdient meer aandacht'

Algemeen

WEESP - Het is heus niet zo dat de stichting Weesp tegen Crematorium faliekant tegen een crematorium is, zoals de naam suggereert. Maar de manier waarop dit nu weer gaat: dat is fout. Zo zegt Bart Schutz van de actiegroep die weer tot leven is gewekt.

Hij reageert op de crematoriumdiscussie die morgen in de gemeenteraad wordt gevoerd. 

Visie
"Je moet hier heel serieus mee omgaan. Dat gebeurt niet", zo zegt Schutz. "Weer staat het op de agenda. En weer is het ad hoc. De gemeente zou in zo'n belangrijk dossier een visie moeten hebben en langzaam daaraan moeten werken. Zodat iedereen goed wordt betrokken bij het proces."

Grootschalig
"In een eerder onderzoek bleek dat er in Weesp geen behoefte is aan een kleinschalig crematorium. Dat onderzoek werd afgebroken. En nu wordt er toch weer over gesproken. Straks kiest de gemeenteraad een locatie en gaan de onderhandelingen starten. Dan kan je al niet meer terug. Wij zijn bang dat een kleinschalig crematorium in die onderhandelingen al snel een grootschalig crematorium wordt om het rendabel te maken", zo vertelt Schutz. 

Utrechtseweg
Weesp tegen Crematorium begon als actiegroep tegen een crematorium bij begraafplaats Carspelhof aan de Utrechtseweg. "We zijn bang dat de keuze weer op Carspelhof gaat vallen omdat Landscroon ook niet geschikt blijkt."

Bart Schutz en de rest van de groep spreekt vanavond al in bij de provincie Noord-Holland om de kwestie provinciaal op de kaart te zetten. Morgenavond staan ze voor de gemeenteraad. Schutz hoopt dat zoveel mogelijk Weespers komen om hun protest te laten horen.

De Weesper raadscommissie Stadsontwikkeling en Beheer is dinsdagavond om 20.00 live te volgen via WeesperNieuws.nl

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant