Afbeelding

Heel Weesp Schrijft, speciaal voor jeugd

Algemeen

WEESP - Zo'n 35 jaar geleden won Linda Gillissen een opstelwedstrijd. Als hoofdprijs mocht ze samen met haar klas een kinderpagina voor de krant maken. Waar dat opstel over ging weet ze niet meer, maar het plezier in het schrijven is altijd gebleven. Met een kids-editie van Heel Weesp Schrijft wil ze kinderen van nu diezelfde kans geven.

In april dit jaar werd Heel Weesp Schrijft voor het eerst gehouden, een initiatief van Marije Hage. Linda Gillissen, inmiddels 51 jaar, sleepte de eerste prijs in de wacht. Zelf was ze die dag vooral onder de indruk van Ticho Visser en Joshua de Groot, die samen een zelfgeschreven verhaal voordroegen over een niet-alledaags restaurant.

'We laten ons graag verrassen'
"Ik vond die jongens echt te gek en ook heel dapper tussen al die grote mensen. Ik heb toen meteen tegen Marije gezegd: Als je ooit een kids-editie overweegt: bel me dan!" Die kids-editie staat nu gepland voor zaterdag 8 oktober vanaf 16.00 uur in De Weesper Boekhandel. De wedstrijd is bedoeld voor kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool. Ze kunnen zich aanmelden via marijehage@gmail.com. De tekst hoeft niet vooraf ingeleverd te worden: "De organisatie en de jury laten zich graag verrassen."

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant