Afbeelding

Nieuw: de Muziekprijs. Aanmelden kan nu

Algemeen

WEESP - De inschrijving voor de allereerste Jubal Muziekprijs Jan van Damme is geopend. Jongeren tot en met 20 jaar kunnen tot begin december een filmpje insturen van hun muzikale talent. De winnaar wordt zaterdag 21 januari bekendgemaakt.

"We zoeken geen 'sterren', we zijn vooral op zoek naar jongeren met passie", vertelt Sjoerd Huisingh van Stichting Jubal. Hij hoopt de driekoppige jury straks een gevarieerd aanbod aan inzendingen te kunnen voorleggen.

Van harp tot synthesizer
Het zijn pianiste/organiste Christine Kamp, theaterschooldirecteur Daniëlle Meyer en trompettist/dirigent Marco de Jong die zich eind dit jaar over de aanmeldingen gaan buigen. Huisingh: "We hebben gekozen voor twee categorieën: van 10 tot en met 15 jaar en van 16 tot en met 20 jaar. Meedoen kan met alle denkbare muzikale disciplines: van opera tot blokfluit en van harp tot synthesizer. Het hoeft ook helemaal niet klassiek te zijn: rappers en punkbandjes zijn ook zeer welkom."

Meedingen naar de prijs kan door een filmpje in te sturen. Dat mag een bestaand filmpje zijn van bijvoorbeeld een optreden op school, maar een filmpje vanuit de garage of slaapkamer is ook prima. "Mocht een filmpje qua geluid niet al te best zijn, dan kan de jury er altijd nog voor kiezen om bij die jongere langs te gaan of te vragen naar een audiofragment, daar komen we wel uit." De filmpjes van maximaal vijf minuten kunnen worden gemaild naar muziekprijs.jubal@gmail.com.

Investeren in talent
Per categorie wordt een winnaar gekozen. Zij winnen een geldprijs van 300 euro. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant