Weesper verrast met speech op VN top

Algemeen

WEESP – Verbluft liet hij de wereldleiders achter, zijn speech was totaal niet wat ze hadden verwacht van een jonge vluchteling: hier stond geen slachtoffer, maar een krachtige jongeman die de wereldleiders een spiegel voor hield. Weesper Mohammed Badran, 22 jaar, sinds 2013 in Nederland na een vlucht uit Syrië, sprak namens een grote groep jonge vluchtelingen op de VN top in New York van vorige week.

Mohammed Badran is gisteren teruggekeerd uit  New York , waar hij op 20 september indruk maakte op de Obama-top over  vluchtelingen. Hij sprak als initiatiefnemer van Stichting Syrische Vrijwilligers Nederland (Syvnl) als vertegenwoordiger van de 'civil society'. De laatste dagen heeft hij veel interviews gegeven over wat hij als representant van jonge vluchtelingen de wereldleiders duidelijk wilde maken: "Zet vluchtelingen niet in de wacht, ondersteun ze om zelf projecten te leiden zodat we elkaar kunnen helpen en geef jonge vluchtelingen toegang tot hoger onderwijs zodat wij kunnen terugkeren en in de toekomst onze huizen weer kunnen opbouwen." 

Op de vraag hoe hij terugkijkt op de top antwoordt Badran: "Het is een eerste stap. Maar de afspraken die gemaakt zijn zijn vaag en gaan niet snel en ver genoeg. Dat heb ik ook op de top gezegd: als de wereldleiders er niet in slagen een oplossing te vinden in deze crisis, dan is deze top niet anders als al die andere conferenties waar niets uit is gekomen. Toch wil ik me hier nier door naar beneden laten trekken. Ik ben gemotiveerd en sterk en blijf voor een betere toekomst gaan."

Lees volgende week in de editie van het WeesperNieuws van 5 oktober het hele interview met Badran.
 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant