Afbeelding

"Een fusie is voor Weesp het beste"

Politiek

WEESP - Vertrekkend gemeentesecretaris Daan van der Spek adviseert de gemeenteraad om een fusiepartner te zoeken. "Uit mijn ervaring weet ik dat ambtelijke fusies uiteindelijk uitlopen op ruzie of leiden tot bestuurlijke fusie"

De klus zit er op voor de tijdelijke gemeentesecretaris. Voor Daan van der Spek is het tijd om verder te trekken. De gemeente Weesp zit in relatief rustiger vaarwater en de politiek gaat zich de komende jaren bezinnen over de toekomst van de stad.

Niet wachten
Tegen het WeesperNieuws zegt hij: "Mijn advies? De gemeenteraad moet een goede en onderbouwde keuze maken voor de toekomst. Vervolgens moet de toekomstige partner ook natuurlijk nog met Weesp willen. En dan is het zaak om je niet van die keuze te laten afbrengen. Doe het snel en vakkundig. Ik zou daarmee niet wachten tot 2023 zoals de provincie Noord-Holland wil, want dan kun je weer gaan twijfelen. Persoonlijk zou ik kiezen voor een gemeentelijke herindeling. Uit mijn ervaring weet ik dat ambtelijke fusies uiteindelijk uitlopen op ruzie of leiden tot bestuurlijke fusie."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant