Afbeelding

Verhitte toetsenborden om Zwarte Piet

Algemeen

WEESP - De discussie over Zwarte Piet is in Weesp opnieuw volop losgebarsten. Naar aanleiding van ons bericht van woensdag, buitelen voor- en tegenstanders over elkaar heen op social media.

Op Facebook verscheen deze pagina die moet aanspreken bij Weespers "die voor de traditionele Zwarte Piet zijn omdat die bij het Sinterklaasfeest hoort."

Tegelijk meldde Joyce Kiba (Wildschut) zich, de Weespse die vorig jaar protesteerde tijdens de intocht in Weesp. "Het is tijd voor een moderne Piet, zodat álle kinderen op een leuke manier kunnen ervaren!! Dus goed initiatief Martijn de Vries!", schrijft ze op haar Facebookpagina

Discussie
Martijn de Vries is de Weesper die, naar aanleiding van het rapport van de Kinderombudsman, opriep tot een discussie hierover. Hij vindt dat het intochtcomité, maar ook de scholen en de gemeente iets met die discussie moeten. B en W en het intochtcomité willen het gesprek erover aangaan. Er hebben zich andere Weespers bij hem gemeld die hem willen steunen. 

Raadsleden
Raadslid Kitty Jong van de PvdA reageerde op Twitter met "Hulde voor de initiatiefnemer". Dat kwam haar meteen te staan op een tegenreactie van DSB-raadslid Gerton van Unnik. 

Schmink
Het comité dat de intocht in Weesp organiseert, blijft vooralsnog zwarte schmink gebruiken bij de aankleding van de Pieten.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant