Afbeelding

Bewoners laten Roskamstraat opknappen

Algemeen

WEESP - De Roskamstraat wordt opnieuw bestraat. Niet in opdracht van de gemeente, maar op kosten van de bewoners en Liander.

De bewoners zijn namelijk eigenaar van de straat. Een bijzondere situatie, waar ze eigenlijk graag vanaf willen. Ze hopen dat de gemeente de straat wil overnemen zodat hij kan worden opgenomen in het stratenplan.

Er zijn de afgelopen jaren meerdere keren werkzaamheden geweest aan de leidingen. Nu de laatste grote klus gedaan is, besloot Liander alle stenen, tegels en trottoirbanden weer netjes neer te leggen.

Bewoners lappen 2000 euro
Daarvoor zouden de bestaande materialen worden gebruikt. Maar omdat de stoeptegels en -banden oud en beschadigd zijn, besloten de bewoners tijdens een buurtfeest zelf nieuwe te kopen. Met zo'n 14 huishoudens werd 2000 euro gelapt.

De tegels en banden zijn inmiddels geleverd en de stratenmakers zijn aan de slag gegaan. De bewoners hopen dat de gemeente de straat, als die er straks weer piekfijn uitziet, wil overnemen.

Ze willen af van de verantwoordelijkheid en de kosten en het zou ook de eventuele verkoop van hun huis minder ingewikkeld maken. In de huidige situatie moeten de eigenaren namelijk hun huis én een stuk straat verkopen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant