Links een schilderij van Anneke Labordus, rechts een doek van Dieuwke Tamsma
Links een schilderij van Anneke Labordus, rechts een doek van Dieuwke Tamsma

Vier vrienden vieren vakverwantschap

Algemeen

WEESP - Ze volgen elkaars ontwikkelingen al zo lang en hebben zo veel overeenkomsten in hoe ze te werk gaan dat een gezamenlijke expositie er nu toch eens van moest komen. Anneke Labordus, Dieuwke Tamsma, Helmut Schiefer en Renée Blom tonen eind deze week drie dagen lang gezamenlijk hun werk in de synagoge.

Zelf zien ze de expositie als het vieren van vakverwantschap. Anneke Labordus: "We kennen elkaar al zo'n twintig jaar vanuit de Stichting Beeldende Kunst Weesp / Weespers aan de Wand. Sindsdien zijn we elkaar blijven volgen. Het is boeiend en leuk om te zien hoe andere kunstenaars zich ontwikkelen. Daarbij hebben we ook overeenkomsten in de manier waarop we te werk gaan, ook al zijn onze disciplines heel verschillend."

Landschappen
Anneke Labordus toont geabstraheerde landschappen. Haar verblijf in Frankrijk inspireerde haar tot het maken van werk waarin de kenmerkende vlakken en kleuren van het Bourgondische land terug te vinden zijn. Dieuwke Tamsma keert terug naar het thema van het begin van haar kunstenaarschap: voorwerpen in een geheimzinnige omgeving. In haar huidige werk worden deze vazen gestileerd en gebruikt ze een helder palet. Helmut Schiefer is in zijn omvangrijke voorraad foto's gedoken en heeft nieuwe 'photographics' gemaakt. Renée Blom gebruikt haar grafisch materiaal om van het platte vlak naar 3-dimensionaal werk te gaan.

De expositie is vrijdag 21 oktober van 16.00 - 20.00 uur en zaterdag 22 en zondag 23 oktober van 12.00 tot 18.00 uur.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant