Afbeelding

'Drie lege panden hadden gevuld kunnen zijn'

Algemeen

WEESP - Als de gemeente wat soepeler zou omgaan met het toestaan van de bestemming 'dienstverlening' in de Slijkstraat zouden er de afgelopen jaren zeker drie lege panden met huurders zijn gevuld. Dat zegt Ronald Majoor van Castanea Makelaars.

Hij begrijpt niks van de starre houding van de gemeente. Sommige winkelpanden in de Slijkstraat hebben wel de bestemming 'dienstverlening', waardoor er bijvoorbeeld een kantoor van de SNS-bank kan zitten. Anderen hebben dat niet en de gemeente weigert dat ook. Daardoor kan er nu geen bankfiliaal van de ABN Amro naar nummer 18 komen: een winkel die al sinds 2013 leegstaat. 
 
Leegstand
"De tijden veranderen. Het winkelaanbod verandert. Deze regel in het bestemmingsplan is heel oud en de gemeente houdt er aan vast. Ik snap het niet: die panden kunnen gevuld worden. Dat is toch wat iedereen wil", zo vraagt Ronald Majoor zich hardop af.
 
De hoop is nu gevestigd op de gemeenteraad. Die is door de eigenaar van Slijkstraat 18 gevraagd dit probleem aan te pakken waardoor de ABN Amro wel naar de Slijkstraat kan. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant