Afbeelding

Firma Vocaal – de musical

Algemeen

WEESP - Voor Firma Vocaal is het aftellen geblazen. Begin november komt het koor voor het eerst met een musical. Scenarioschrijver Erik Idema schreef speciaal voor het WeesperNieuws een synopsis:

Het verhaal van de musical 'Firma Vocaal' speelt zich af in 2026. In dat jaar is het tien jaar geleden dat in Weesp een nieuw bedrijf werd opgericht: Firma Vocaal. Tot 2016 was het een koor, nu is het een van de grootste muziekbedrijven ter wereld. De koorleden van toen zijn nu aandeelhouders en het bedrijf verdient zijn geld met alles wat maar met muziek te maken heeft: van bladmuziek tot geluidsbestanden, van lessenaars tot invaltenoren, bij Firma Vocaal is alles te krijgen. Het bedrijf heeft concurrenten als bol.com, iTunes en YouTube eenvoudig uit de markt gedrukt. Onder leiding van de grote chef Aemstel van Zuilen (van A tot Z) wordt hard en bevlogen gewerkt.

Maar alles verandert als Amerikaanse investeerders zich melden om het bedrijf over te nemen. Tacet Investment Inc. is bereid om een astronomisch bedrag te betalen. Als dat doorgaat, zijn alle aandeelhouders in een klap schatrijk. Maar wat zal er dan met het bedrijf gebeuren? De aandeelhouders twijfelen. Kiezen ze voor het geld, of is Firma Vocaal meer waard dan keiharde Amerikaanse dollars? Uiteindelijk moet directeur Aemstel van Zuilen de doorslag geven. Voor hem is Firma Vocaal goud waard!

Firma Vocaal is een musical vol humor, spanning en romantiek. Tekstschrijver Erik Idema en componist Gerard van Amstel schreven voor de musical zeventien nieuwe nummers. De regie is in handen van Alexander Bauwens. De uitvoeringen vinden plaats op 5 en 6 november in de Ide van Amstelzaal in het gebouw van Harmonie De Adelaar aan de Papelaan. Kaarten kunnen worden besteld via firmavocaal@icloud.com.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant