Afbeelding

Tergooi start Regiozorgcentrum in Weesp

Algemeen

WEESP - Tergooi Ziekenhuizen gaat in Weesp een Regiozorgcentrum opzetten. Het gaat om een nieuw concept dat ervoor moet zorgen dat Weespers minder vaak op en neer hoeven naar de ziekenhuizen in Hilversum of Blaricum.   

Het Regiozorgcentrum komt in het pand Korte Muiderweg 2a (waar ook JAN Accountants zit). Naast Tergooi nemen ook huisartsen en specialisten zoals fysiotherapeuten hun intrek in het centrum. 

Tergooi biedt al langer poliklinische zorg in Weesp, in het gezondheidsgebouw aan de Van Houtenlaan. In het nieuwe Regiozorgcentrum kunnen Weespers echter ook voor andere zaken terecht, zoals medisch specialistische zorg en diagnostiek.

Röntgenfoto's
Het concept wordt de komende maanden verder uitgewerkt, maar een idee is dat er straks in dit gebouw ook röntgenfoto's en spalken gemaakt kunnen worden. In de huidige situatie moet de huisarts hiervoor doorverwijzen naar het ziekenhuis. Ook controles zullen vaker in Weesp kunnen plaats vinden.  

Zorg dichtbij
Het initiatief komt voort vanuit de groeiende behoefte van patiënten om het totaalpakket van zorg dichtbij huis te hebben. Anderzijds kunnen de ziekenhuizen in Hilversum en Blaricum zich focussen op ernstigere klachten en ziekten. 

Wijziging bestemmingsplan
In het gezondheidsgebouw aan de Van Houtenlaan kon Tergooi deze uitbreiding niet realiseren. Om het regiozorgcentrum op te kunnen zetten in het beoogde pand, is een bestemmingswijziging nodig. De procedure hiervoor is in gang gezet. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant