Afbeelding

99 procent Weesper kinderen ingeënt

Zorg

WEESP - 99 procent van de Weesper kinderen is gevaccineerd. We zijn daarmee een modelgemeente in de ogen van professor Marieke van Ham. Steeds meer ouders twijfelen of ze hun kind al dan niet laten vaccineren. Deze trend moet omgekeerd worden, vindt ze. 

Het landelijk gemiddelde is 93-95 procent. In het dagelijks leven werkt zij als hoofd van de afdeling Immunopathologie bij bloedbank Sanquin. In toenemende mate is te zien dat niet alleen strenggelovige christenen en antroposofen afzien van vaccinatie van hun kinderen, maar dat ook hoogopgeleide ouders een andere keuze maken.

Waar twijfelen ouders over?
"Op internet staat veel onjuiste informatie, maar die zorgt er wel voor dat ouders gaan twijfelen. Een andere reden is dat het nu eenmaal geen fijn gezicht is als er twee grote injectienaalden in je baby worden gestoken. Vroeger wisten we waarvoor dat was, maar nu zijn de ernstige complicaties van ziekten waartegen wordt ingeënt niet meer zo zichtbaar. Bij mazelen krijgt bijvoorbeeld 1 op de 15 kinderen longontsteking of nog erger hersenontsteking, of kinderen stikten door difterie. Nu we de risico's van deze infectieziekten weinig meer zien, rijst de vraag: is vaccinatie nog nodig?"

Lees het hele interview met Marieke van Ham in het WeesperNieuws

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant