Afbeelding

'Weesp is van ons. Sta op voor zelfstandig Weesp!'

Algemeen

WEESP - Een centralisatie betekent minder democratie. Onder dat motto is het comité tot behoud van zelfstandig Weesp opgericht. Onder meer Gjalt Zondergeld en Fahima Popal gaan actievoeren. 

"De provincie heeft Weesp voor het blok gezet en de gemeenteraad opgedragen òf te fuseren met Amsterdam of Gooise Meren òf een minder vergaande vorm van samenwerking met één van die gemeenten aan te gaan, dus de opheffing van zelfstandig Weesp", aldus het kersverse comité.

In het zelfstandige Weesp, zoals wij dat nu kennen, is de afstand tussen burger en gemeentebestuur klein, zo redeneren ze. "Iedere burger kan zonder veel moeite ambtenaren, raadsleden, wethouders en ook de burgemeester te spreken krijgen. De drempel is nu nog laag, maar door een fusie wordt die veel hoger. Als het bestuur verder van de burger af komt te staan, zal die burger zich steeds minder met dat bestuur verbonden voelen. Dat zal bij velen tot onverschilligheid voor de politiek leiden en dat lijkt ons niet goed, want het zal uiteindelijk grote ontevredenheid tot gevolg hebben."

Comité
De eerste vergadering van het comité is donderdagavond om 19.00 uur in Papelaan 99. Daar wordt onder meer gesproken hoe het comité hun stem gaat laten horen. 

Zie ook:
Amsterdam en Gooise Meren krijgen Weesp op bezoek
Weespers verkiezen zelfstandigheid boven fusie


Gjalt Zondergeld (in het midden)..

...en Fahima Popal in comité.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant