De sanering in 2015
De sanering in 2015

Strop dreigt bij sanering Horn

Buurt / wijk

WEESP - De sanering van het perceel Horn 5 dreigt een financiële strop te worden voor de gemeente. De sanering is onvoldoende uitgevoerd, het saneringsbedrijf is failliet en omwonenden hebben schade die ze bij de gemeente claimen. De raad is geïnformeerd hierover.

Op Horn nummer 5 stond vroeger een chemische wasserij. De grond is in handen van de gemeente en is zwaar vervuild. Als eigenaar is de gemeente verantwoordelijk. In 2013 is besloten tot sanering. Daarvoor is de aannemer BioSoil in de arm genomen. Een bedrag van 650.000 euro is betaald en er is ook daadwerkelijk gesaneerd. Alleen onvoldoende, zo is geconcludeerd. Maar BioSoil is in februari failliet verklaard en kan de klus niet afmaken. Ook zijn er twee omwonenden met schade aan hun huis door het werk. Die verhalen dat ondertussen op de gemeente.

Hoofdpijndossier
Het werk moet ondertussen door en nieuwe aannemers zijn benaderd. Juristen proberen de 650.000 euro bij de failliete saneerder terug te halen, maar of dat gaat lukken is de vraag. Nog voor de kerst komt het college van B en W met meer informatie over dit hoofdpijndossier. Vooraf is de gemeenteraad al op hoofdlijnen geïnformeerd, ook omdat er nu snel beslissingen genomen moeten worden. Hoe groot de financiële schade wordt, is nog niet te zeggen.


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant