Burgemeester Van Bochove in zijn jaarlijkse nieuwjaarsspeech.
Burgemeester Van Bochove in zijn jaarlijkse nieuwjaarsspeech.

Burgemeester: "Weespers voelen zich verantwoordelijk en verbonden"

Politiek

WEESP - Het is burgemeester Bas Jan van Bochove vorig jaar na de brand in de Laurentiuskerk extra opgevallen hoe Weespers zich betrokken voelen bij hun stad. Hij zei dat gisteravond in zijn nieuwjaarsspeech. 

"De emotie, die ik waarnam en de wil en wens om de kerk weer in oude glorie te herstellen, liet mij opnieuw beseffen dat Weespers zeer gehecht zijn aan het karakteristieke van hun stad. Dat men de historie van Weesp in ere wil houden en belang hecht aan de herkenbaarheid en eigenheid van Weesp. Dit gegeven, vind ik buitengewoon waardevol", aldus een trotse burgemeester. 

"Het toont namelijk op individueel niveau een gevoel van 'eigenaarschap' voor de stad.  Men voelt zich hier verantwoordelijk en verbonden."

Eigenaarschap
Dat woord: 'eigenaarschap', was het thema van zijn speech. "Sprekend over eigenaarschap benoem ik als voorbeeld de initiatiefnemers in de wijken en buurten, de Facebookgroep Weesper Buurtwacht, Weesp Marketing, initiatieven op het gebied van cultuur en sport en ook Stichting Sinterklaas Intocht Weesp, Koningsdag, Stichting Nationale herdenkingen Weesp. Ik kan niet compleet zijn. Ik noem niet alle initiatieven, dat ben ik mij bewust. Achter elk initiatief zijn namen in te vullen." Ook You better PINK kreeg extra aandacht. 
 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant