Afbeelding

Bijna klaar voor de verhuur

Buurt / wijk

WEESP - De 61 appartementen die momenteel worden gerealiseerd in het voormalige bedrijfspand op de hoek Amstellandlaan / Flevolaan worden allemaal huurwoningen. Dat zegt Van Maarschalkerwaart Makelaardij uit Amsterdam, die de woningen gaat verhuren.

"De oplevering staat gepland voor april /mei. Pas tegen die tijd zullen we ook de inschrijving openen", vertelt makelaar Thomas van Eijk. Hij weet nog niet hoeveel de huur zal gaan bedragen en wil ook geen bedrag bij benadering noemen: "de huurmarkt is voortdurend in beweging en kan er over een half jaar weer heel anders voorstaan, dus is het beter om daar nog geen uitspraken over te doen."

De transformatie is een behoorlijke klus. "Transformatie is in feite ingewikkelder dan nieuwbouw", zegt Van Eijk. Daarmee bedoelt hij niet dat het project hem tegenvalt, integendeel: "Het wordt mooier dan we hadden durven hopen. Via de aannemer en de architect hebben zich al flink wat potentiële huurders gemeld. Ik kan nu nog niks met die namen, maar bewaar ze wel voor als de inschrijving opengaat." Waarom dan geen voorinschrijving openen? "We zijn weliswaar al een heel eind, maar het is ook nog lang niet klaar. Mensen die zich inschrijven voor een huurwoning zoeken vaak per direct huisvesting. Het is beter om nog even te wachten, dan kunnen we ook laten zien hoe mooi het binnen geworden is."


juni 2016

februari 2013

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant