Afbeelding

Historische Kring gaat anti-fusieactie steunen

Politiek

WEESP - De ruim 600 leden van de Historische Kring Weesp kunnen de komende weken een brief verwachten waarin wordt gevraagd te tekenen tegen een gemeentefusie. De vereniging heeft gisteravond besloten de actie van het Comité Zelfstandig Weesp te gaan steunen.

Daarmee begint de actie serieus vorm te krijgen. De Historische Kring pleit daarmee ook voor het behoud van Weesp als zelfstandige gemeente. 

Onder de noemer 'Baas in eigen gemeente!' voert het comité nu op straat actie om de landelijk, provinciale en lokale politiek ervan te overtuigen dat de zelfstandige gemeente Weesp niet moet opgaan in een andere gemeente. Het draait puur om een fusie, een gemeentelijke samenwerking vinden de actievoerders wel goed.

Niet zelfstandig
In oktober concludeerde de gemeenteraad van Weesp na eigen onderzoek dat de gemeente niet meer zelfstandig kan voortbestaan. De komende maanden worden er daarom gesprekken gevoerd met de buurgemeenten Gooise Meren en Amsterdam om te kijken naar een samenwerking of fusie.

Het Comité Zelfstandig Weesp is van mening dat een fusie geen voordelen biedt. De kloof tussen burger en politiek wordt er alleen maar groter door, zo zeggen ze.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant