Samen kliederen bij een Bijbelverhaal
Samen kliederen bij een Bijbelverhaal
Foto's

Kerkdienst saai? Niet bij de Kliederkerk

Mensen

WEESP - Stil op je stoel zitten en luisteren? Niet bij de Kliederkerk. Daar mogen kinderen en volwassenen zelf creatief aan de slag met een bijbelverhaal. Zondag was de eerste Kliederkerk in het Lichthuis.

Maar liefst 50 volwassenen en kinderen kwamen zondag af op de eerste Weesper Kliederkerk. Het werd een levendige boel. Na het inleidende verhaal, deze keer over de Ark van Noach, gingen de bezoekers zelf aan de slag met verf, stickers en vouwpapier. "Dat kan de volgende keer weer anders zijn', belooft Suzanne de Groot, één van de initiatiefnemers van de Protestantse gemeente. "We kijken elke keer opnieuw naar een leuke invulling van een thema." Ook de gezamenlijke maaltijd na het kliederen werd samen voorbereid: de 'broodjes van Noach' gingen er goed in.

Kliederkerk
De Kliederkerk is komen overwaaien uit Engeland. Daar is de 'Messy Church' al langer een fenomeen. Het idee is om de kerkdiensten voor alle generaties levendig en aantrekkelijk te houden. Ook als je geen lid bent van een kerkgenootschap ben je welkom. De Kliederkerk in Weesp is de zeventigste in Nederland. De volgende edities van de Kliederkerk zijn op zaterdag 8 april (Palmpasenstokken maken) en op zondag 18 juni.


Eerste Kliederkerk in Weesp ging over het Bijbelverhaal 'De ark van Noach'

Knutselen en kliederen met het thema

Letterlijk verbinding ervaren is best spannend

Samen de maaltijd voorbereiden hoort ook bij de Kliederkerk

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant