FC Weesp - Fortius: 7-0.
FC Weesp - Fortius: 7-0.

FC Weesp aan de leiding dankzij doelsaldo

Sport

WEESP - Het eerste van FC Weesp heeft zondag goede zaken gedaan. Fortius uit Amsterdam werd met 7-0 verslagen. Bloemendaal won ook, waardoor FC Weesp nog steeds de koppositie moet delen, maar met het verschil dat de Weespers nu op doelsaldo koploper zijn. 

De wedstrijd tegen Fortius ging zondag moeizaam van start. Hoofdtrainer van FC Weesp Mario Rijnsburger: "We begonnen onrustig aan de wedstrijd, maar naarmate de eerste helft vorderde kwamen we er beter in. Het balbezit aan onze zijde nam toe en dat leidde tot een eerste goal en dat werd nog voor de rust een voorsprong van 2-0."

Man minder
In de tweede helft was FC Weesp duidelijk de sterkere ploeg. Er werd weer gescoord en de Weespers kwamen op 3-0 en vervolgens op 4-0 voorsprong. De wedstrijd leek beslist. Wel werd het even spannend toen verdediger Niels Erik geel kreeg en er na zijn kritiek op deze beslissing nog eens geel werd getrokken. Hij moest het veld verlaten en Weesp moest verder met een man minder. "Desondanks wisten we in dat laatste kwartier nog drie keer te scoren", meldt Rijnsburger tevreden. 

Promotie naar de tweede klasse is dit seizoen een reële mogelijkheid. Volgend weekend staat Sporting Martinus op het programma, een uitwedstrijd.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant