Afbeelding

'Weesp maakt geen keuze binnen zes maanden'

Politiek

WEESP - Burgemeester Bas Jan van Bochove is blij met de vrijheid die de provincie Noord-Holland geeft aan Weesp om een eigen toekomstkeuze te maken, maar dat lukt niet binnen zes maanden zoals de provincie ook graag wil. 

Op verzoek van de gemeenteraad van Weesp loopt er nu een groot onderzoek naar een samenwerking of fusie met Gooise Meren of Amsterdam. Dat onderzoek is pas net begonnen en is onmogelijk voor de zomer af.

De provincie Noord-Holland wil aan de andere kant graag binnen zes maanden van elke gemeente in de regio weten met wie zij gaan fuseren om zo drie gemeenten in de regio over te houden.

Lees ook:
Provincie pakt door: maximaal drie gemeenten
Drie regiogemeenten? Zo denkt iedereen daar over

Niet binnen zes maanden
"Ze gaan met alle gemeenten in gesprek. Dat wordt interessant, want ze kennen alle argumenten en meningen al en ook wij zijn binnen zes maanden niet klaar", aldus Van Bochove.

Hij is daadkrachtig en zegt: "Of dat een groot probleem is zal blijken in ons gesprek met de provincie Noord-Holland, want wij passen ons niet aan. De provincie zal zich moeten aanpassen. Wij nemen in november een besluit over onze eigen toekomst en niet eerder."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant