Meinie en Jac hebben het grote feest nog tegoed.
Meinie en Jac hebben het grote feest nog tegoed.

'60 jaar getrouwd. Als dat geen echte liefde is?'

Algemeen

WEESP - '60 jaar getrouwd. Als dat geen echte liefde is?' Die boodschap staat op een grote houten L die tv-presentatrice Hella van der Wijst onlangs bij Jac en Meinie van Alphen-Baars kwam afleveren.

Ze stond op de stoep vanwege de Weesper week van het programma Geloof en een hoop liefde. De boodschap kwam van de in Zweden wonende zoon van Jac en Meinie. Het echtpaar was gisteren zestig jaar getrouwd, maar de bewuste zoon kon niet bij de kerkviering aanwezig zijn. 

Gelukkig is hij er wel bij als zaterdag het grote feest plaatsvindt in hotel Hart van Weesp. Ook hun andere twee zoons en hun dochter zullen er dan weer zijn, evenals de acht kleinkinderen van het diamanten paar. 

Meinie en Jac ontvingen maandagmiddag burgemeester Bas Jan van Bochove met verse taart en koffie. Ze vertelden hem openhartig over hun leven. Hun verkering begon toen Jac in een militair tehuis in Weesp verbleef en hij bij het afzwaaien een meisje mee mocht nemen. Hij vroeg Meinie of ze hem wilde vergezellen.

Na het afscheidsfeest ging Jac terug naar Hoorn, waar hij in de bouw werkte. Tijdens hun verkeringstijd mochten ze elkaar van Meinies ouders slechts eens per maand zien. Later vond Jac werk in Weesp (bij Duphar) en verhuisde hij hierheen. Ze trouwden op 26 februari 1957. 

Meinie is wat moeilijk ter been, maar verder zijn beiden nog goed gezond. Jac rijdt nog auto, wat ze veel vrijheid geeft. Meinie is graag creatief bezig. Met de creatieve club van de katholieke kerk maakt de mooiste dingen voor bazaars en dergelijke. Ze heeft het erg moeilijk gehad met de kerkbrand eind vorig jaar. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant