Afbeelding

Gemeenten willen met Versa om tafel

Zorg

REGIO - De regiogemeenten hebben na het verstreek van directeur-bestuurder Claire Schröder een brief gestuurd naar de Raad van Toezicht van Versa Welzijn. De acht gemeenten, alle plaatsen uit de Gooi en Vechtstreek en Eemnes, geven aan snel om de tafel met de welzijnsorganisatie te gaan zitten om te praten over de toekomst.

Lees ook:
Directeur-bestuurder weg bij Versa Welzijn

Zo is te lezen in een door de Hilversumse wethouder Arjo Klamer verstuurde brief aan Martijn Tubbergen, voorzitter van de Raad van Toezicht. Schröder stopte twee dagen na de brandbrief van de Hilversumse SP-wethouder op. Klamer had forse kritiek op Versa Welzijn dat onder meer gemaakte afspraken niet nakwam.

De regiogemeenten hebben eerst de koppen bij elkaar gestoken. Uit dit onderhoud trokken zij de conclusie dat zij gezamenlijk verder willen met Versa Welzijn als partner. Zij moet de welzijnsopgave lokaal en regionaal kunnen invullen. In het gesprek met de organisatie willen de wethouders hun ervaringen delen en tevens kijken hoe er verder gebouwd kan worden aan een innovatief en sterk welzijn met al zijn lokale nuances, zo meldt Klamer nog. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant