Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Utrechtseweg valt af als locatie crematorium

Buurt / wijk

WEESP - Het onderzoek naar de mogelijkheden om een kleinschalig crematorium in Weesp te vestigen, richt zich alleen nog op begraafplaats Landscroon aan de Korte Muiderweg. De andere mogelijkheid, begraafplaats Carspelhof aan de Utrechtseweg, is afgevallen.

Aan de Utrechtseweg zitten te veel haken en ogen, stellen B en W. Het gebied is beschermd, waardoor het afgeven van een bouwvergunning lastig wordt. Bovendien speelt de verkeersdruk een rol. Bewoners van de Utrechtseweg willen geen extra verkeer over hun smalle dijk en de gemeente gaat daarin mee. Het alternatief, een ontsluiting via de provinciale weg, blijkt onmogelijk. Omwille van de doorstroming wil de provincie hier geen extra afslag maken.

Korte Muiderweg
Blijft Landscroon over. Deze oude en deels vervallen begraafplaats langs de Korte Muiderweg zou op het eerste gezicht prima geschikt zijn als locatie voor een kleinschalig crematorium, vinden B en W. Er ligt nu een voorstel voor een nader onderzoek dat moet uitwijzen of de plek daadwerkelijk geschikt en/of wenselijk is. Dat onderzoek moet zich onder meer richten op de ontsluiting en het parkeren, de te verwachten drukte, de relatie met de omwonenden en het draagvlak in Weesp.

De gemeenteraad besluit volgende week over zo'n nader onderzoek. In de raadscommissie werd het dinsdag positief ontvangen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant