Afbeelding
Foto: André Verheul

Gooise Meren wil goed de tijd nemen voor antwoord aan Weesp

Politiek

WEESP - De gemeente Gooise Meren staat er voor open om te fuseren met Weesp, maar voor het zover komt gaat Gooise Meren goed haar bewoners benaderen om te onderzoeken of een samengaan kans van slagen heeft. Pas daarna zal de gemeente haar standpunt aan Weesp laten weten. Omdat de gemeenteraad met vakantie gaat, gaat dat niet zo snel als Weesp zou willen. 

Weesp heeft vlak voor het zomerreces een brief met wensen bij Gooise Meren laten bezorgen en Amsterdam heeft zo'n zelfde brief ontvangen. In het najaar maakt Weesp een keuze. Dat ze haast heeft, heeft grotendeels te maken met de druk die de provincie op de stad uitoefent. En daar wil Gooise Meren eigenlijk niet aan mee werken. De gemeente wil goed de tijd nemen om een burgerparticipatietraject op te zetten.

Het plan is nu om tijdens het reces dat eens goed uit te pluizen en daarna met een voorstel te komen hoe, wanneer en waarover de bewoners van Gooise Meren exact mogen meepraten.

Ongelukkig gekozen tijdstip
Het tijdstip, ook voor het raadplegen van de inwoners van Gooise Meren, zo vlak voor de vakantieperiode is dan ook ongelukkig gekozen vindt onder meer Alexander Luijten, fractievoorzitter van de VVD van Gooise Meren. Ook zijn veel partijen in de gemeenteraad van mening dat Gooise Meren eerst maar op adem moet komen en tijd en energie aan haar eigen inwoners moet besteden in plaats van meteen weer een fusietraject in te duiken. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant