Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Sluis-en-bruggenfeest zoekt vrijwilligers

Algemeen

WEESP - Het Sluis-en-bruggenfeest is nog hard op zoek naar vrijwilligers om het feest eind augustus in goede banen te leiden. 

Daar is nu een belangrijke pijl op gericht, want zonder vrijwilligers wiebelt het Sluis-en-Bruggenfeest nog steeds. Vandaar deze noodkreet van het bestuur: dringend vrijwilligers gezocht.

Hierbij is natuurlijk de hamvraag: wat wordt er van een vrijwilliger tijdens het Sluis-en-Bruggenfeest verwacht? Het bestuur laat weten: "We zoeken uiteenlopende vrijwilligers. Allereerst zijn er meerdere activiteiten die moeten worden ondersteund, zoals de kindervrijmarkt, de speciale kinderhoek op de markt, de viswedstrijd voor kinderen en jeugd en het touwtrekken."

Daarnaast zijn er algemene taken. "Inmiddels is het gebruikelijk dat jongeren waarvan het de vraag is of ze 18 jaar zijn, zich moeten identificeren op het moment dat ze alcohol bestellen en drinken. Dat kan met een identiteitsbewijs, maar veel makkelijker is om een polsbandje te laten zien. Die polsbandjes moeten worden uitgereikt en ook daar zijn vrijwilligers voor nodig."

Steentje bijdragen
Mensen die interesse hebben, hoeven niet bang te zijn dat ze een groot deel van het feest zullen missen. "Natuurlijk is het mooi wanneer iemand zegt dat hij alle dagen beschikbaar is, maar we zijn al blij met iedereen die een uurtje een steentje wil bijdragen aan een vlekkeloos verlopend feest."

Opgeven als vrijwilligers kan op de speciale website www.sbfeest.nl. Hier is een speciale knop vrijwilligers waar je persoonlijke gegevens kunt achterlaten. Je kunt ook aangeven welke uren je beschikbaar bent en of je speciale wensen hebt teen aanzien van een taak die je wilt vervullen. Een mail naar info@sbfeest.nl volstaat trouwens ook. Geef dan aan wie je bent, wat je leeftijd is en wanneer je beschikbaar bent.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant