Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Provincie: Na keuze voor fusiepartner heeft Weesp zelf de regie

Politiek

WEESP - Als Weesp straks een keuze heeft gemaakt tussen Gooise Meren en Amsterdam om mee te fuseren mag de stad zelf de regie voeren over haar verdere fusieproces. Dat laat de provincie Noord-Holland weten. 

De provincie heeft veel vertrouwen dat Weesp straks een goede keuze weet te maken over haar toekomst en een keuze maakt tussen Gooise Meren en Amsterdam. Weesp mag het tijdspad dat dan tot eerst een samenwerking en later een fusie moet leiden vervolgens zelf uitstippelen. 

Provincie heeft veel lof voor Weesper proces
De provincie had eerder al veel lof voor het proces dat Weesp tot nu toe voert. Weesp deed zelf een bestuurskrachtonderzoek, schreef een toekomstvisie en bepaalde zelf met welke gemeenten het het best kan fuseren.

Weesp hakt op 9 november een knoop door, de provincie Noord-Holland komt twee dagen eerder met haar standpunten over de herindelingen van de hele regio. De provincie stelt dat dat elkaar niet in de weg hoeft te staan. Alleen als Weesp zelf geen keuze weet te maken tussen Gooise Meren of Amsterdam, dan grijpt de provincie weer in. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant