Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Hulphond Viktor overleden

Mensen

WEESP - Het hondje Viktor, de hulphond van Weespse Caroline Vink, is overleden. Het beestje overleed woensdag aan de gevolgen van toxoplasmose en werd slechts zes jaar. 

Viktor werd een paar weken geleden ziek. Caroline merkte dat doordat het hondje steeds vreemder gedrag vertoonde. Na veel onderzoeken bleek Viktor toxoplasmose te hebben, een ziekte veroorzaakt door een sterke parasiet. De gezondheid van Viktor verslechterde heel erg. Veel rust, liefde en medicatie van Caroline zorgden ervoor dat het vooral een week geleden heel even wat beter ging met Viktor, maar het bleek een laatste opleving. 

Hulphond Viktor was steun en toeverlaat
Hulphond Viktor was de steun en toeverlaat van Caroline, die vanwege multiple sclerose al jaren in een rolstoel zit. Viktor zorgde ervoor dat Caroline toch zelfstandig kon leven. De hond kon helpen met het huishouden en boodschappen doen, maar het ging veel verder dan dat alleen: Viktor was voor Caroline een verpleger, een arts die injecteerde, Caroline haar blaas kon spoelen en stoma's kon helpen verzorgen. 

Viktor werd betaald met hulp van heel Weesp
Dat Caroline de hulp had van Viktor was vooral te danken aan de steun van heel Weesp. Vanwege de hoge kosten voor de aanschaf en opleiding van een hulphond zetten Radio Weesp en het WeesperNieuws zes jaar geleden een hulpactie op touw om geld in te zamelen.

De actie, waarbij tijdens het Sluis-en-bruggenfeest van dat jaar 50 uur nonstop radio gemaakt werd, bracht een bedrag van meer dan 10.000 euro bij elkaar. Vele Weespers gaven gul en zetten soms zelf acties op touw om Viktor te kunnen bekostigen. De actie was zo succesvol dat niet alleen alle kosten voor Viktor betaald konden worden, maar ook de kosten voor zeker één andere hulphond. Vooral de hulp van Viktor aan Caroline werd door velen de afgelopen jaren met belangstelling gevolgd.

Een fantastische hond
Caroline Vink laat op Facebook weten 'vol ongeloof' te zijn over het verlies van Viktor. "Het was een fantastische hond om mee te mogen samen werken, die niet alleen mij maar heel veel mensen blij heeft gemaakt. Dank je wel, vriend, dat ik je baas heb mogen zijn", zo laat ze weten. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant