Afbeelding
Foto: Bob Awick

Burgemeester Gooise Meren: 'Weesp bestuurt straks gewoon Weesp'

Politiek

WEESP - Als Weesp straks de keuze maakt om te fuseren met buurgemeente Gooise Meren dan zal Weesp grote zeggenschap houden over wat er in de stad gebeurt. Dat stelt burgemeester Han ter Heegde van Gooise Meren. "Weesp bestuurt straks gewoon Weesp", aldus Ter Heegde.

De burgemeester doelt daarmee op de kans dat er na de fusie ook Weespers plaatsnemen in de gemeenteraad. De kans dat dat gebeurt als Weesp met het grote Amsterdam fuseert is een heel stuk kleiner. "Neem nou Muiden en Muiderberg. Dat zijn de kleinste kernen van Gooise Meren en ze hebben een goede vertegenwoordiging in de gemeenteraad", vertelt Ter Heegde.

Stads- en dorpsraden toegang tot het gemeentebestuur
Daar komt nog eens bovenop dat de gemeente Gooise Meren werkt met stads- en dorpsraden, waar bewoners problemen tot op stoeptegelniveau kunnen aankaarten. De stads- en dorpsraden praten vervolgens met de gemeenteraad of met het gemeentebestuur om er mee aan de slag te gaan. 

Keuze Weesp voor Gooise Meren keuze voor 'nabijheid'
Volgens burgemeester Ter Heegde vormt een keuze van Weesp voor Gooise Meren straks een keuze voor 'nabijheid', het voornaamste waar Gooise Meren zich mee promoot bij Weesp.

Ter Heegde: 'We zijn verliefd'
Gooise Meren heeft erg veel zin in een fusie met Weesp, zo stelt de burgemeester verder. "We zijn verliefd", zo omschrijft hij het. Het positieve raadsbesluit van Gooise Meren van afgelopen week, waar de gemeenteraad zich achter een eventuele fusie met Weesp schaarde, werd door de gemeenteraad en het gemeentebestuur vlak voor het weekend persoonlijk overhandigd aan de Weesper collega's tijdens een borrel bij de Koninklijke Zeil- en Roeivereniging in Muiden. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant