Fractievoorzitter Marten Snijder van de VVD.
Fractievoorzitter Marten Snijder van de VVD. Foto: André Verheul

VVD Weesp toch weer 100% voor Gooise Meren

Politiek

WEESP - Amsterdam of Gooise Meren? De VVD in Weesp heeft haar stellingname aangepast. De liberalen gaan in de verkiezingscampagne vol voor Gooise Meren, maar volgen bij de stemming in de gemeenteraad de uitslag van het referendum. 

In de raadsvergadering van 9 november stemde de tweekoppige VVD-fractie nog verdeeld. Dat was om tegemoet te komen aan de voorstanders van Amsterdam binnen de Weesper VVD. Nu zegt fractievoorzitter Marten Snijder: "De voorkeur voor Gooise Meren wordt binnen onze partij breed gedragen."  

Ook zegt hij: "We hebben de zaken nog eens goed op een rij gezet en komen duidelijk uit op Gooise Meren."

Vier punten
Dus staat Gooise Meren als voorkeurspartner in het verkiezingsprogramma. Vier punten zijn belangrijk voor de VVD als het om de bestuurlijke toekomst gaat: goede gezondheidszorg, vrije schoolkeuze, huisvestingsbeleid en de inspraak en invloed op het plaatselijke bestuur. Op deze vier punten komt Gooise Meren veel beter uit de bus, stelt de VVD.

Stemmen
Toch is niet gezegd dat de VVD-raadsleden ook voor Gooise Meren zullen stemmen in de gemeenteraad. Als het referendum van 21 maart uitwijst dat er een voorkeur is voor Amsterdam, stemt de VVD alsnog voor Amsterdam. Snijder: "Wij gaan niet in tegen de wil van de Weesper bevolking."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant