Afbeelding
Foto: Pixabay

Lijsttrekkers in krant en podcast

Politiek

WEESP - Het WeesperNieuws start deze week met een serie lijsttrekkersinterviews in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. In de krant en via een podcast.

1. Wat komt er ter sprake?
Opvallende en belangrijke onderwerpen uit het verkiezingsprogramma (kiezen wij uit), aangevuld met een standpunt dat de lijsttrekker nog graag naar voren wil brengen. Maar we beginnen met een korte persoonlijke kennismaking en de vragen: wat is je drijfveer en wie is je inspirator?

2. Saai?
Weet je: de gemeenteraad neemt belangrijke beslissingen die je misschien wel meer raken dan wat ze in Den Haag allemaal uitvreten: het gaat bijvoorbeeld over jouw buurt, de voorzieningen, woningbouw, verkeer, het verenigingsleven en de zorg!

3. Amsterdam of Gooise Meren?
Komt natúúrlijk ook aan de orde.

4. Waar vind ik de interviews?
Vanaf deze week in de krant (op papier en digitaal). Dit artikel is een verkorte weergave van het gesprek dat André Verheul met de dame/heren voerde. Dat hele gesprek is als podcast te beluisteren via deze website. Je vindt ze via de homepage en herkent ze aan een oranje microfoontje.

5. Die podcasts duren toch niet heel erg lang hè?
Een 'Weesper kwartiertje'. We zetten we er een doorspoelhulp bij. Daar zie je wanneer welke onderwerpen worden aangesneden. Handig…

6. Waarom niet alle lijsttrekkers in één keer?
Pfff… een beetje too much, vind je niet? We kiezen voor vier woensdagen achtereen (14, 21, 28 februari, 7 maart) twee interviews per krant. Diezelfde dag is ook de podcast te beluisteren. De volgorde is willekeurig. Wie het eerst in de krant komt, zit het verst van de verkiezingen af, maar staat langer online. Fair deal.

7. Gaat WeesperNieuws nog meer doen?
Een lijsttrekkersdebat op zaterdag 10 maart (16.00 uur) in het Leescafé van de bibliotheek. Nog een Stadspeiling. Een verkiezingsspecial op 14 maart. We zijn in de Verkiezingswinkel. Volgen het nieuws en de campagnes. En brengen uitslagen en reacties meteen online en de volgende dag al in de (uitgestelde) krant.

8. Nog tips?
Ga stemmen! 21 maart.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant