Wethouder Astrid Heijstee feliciteert Albert Vos met de oprichting van de stichting Weesp Centraal.
Wethouder Astrid Heijstee feliciteert Albert Vos met de oprichting van de stichting Weesp Centraal. Foto: Gemeente Weesp

Ondernemersfonds bezegeld, nu plannen maken en uitvoeren

Algemeen

WEESP - Het ondernemersfonds voor de binnenstad van Weesp is definitief een feit. De gemeente Weesp en de ondernemersstichting Weesp Centraal hebben de uitvoeringsovereenkomst ondertekend.

De handtekeningen werden gezet door wethouder Astrid Heijstee namens de gemeente, en Albert Vos namens de ondernemersstichting.

Promotionele activiteiten
De gemeente vult het fonds met reclamebelasting, die sinds dit jaar bij bedrijven in de binnenstad wordt geheven. Vervolgens kunnen de gezamenlijke ondernemers onder meer evenementen, feestverlichting en promotionele activiteiten met het fonds bekostigen.

Bestuur
Weesp Centraal moet als onafhankelijke stichting het ondernemersfonds gaan inzetten. Zoals al eerder gemeld zijn de bestuursleden: Jordi Dekker van café-restaurant Aaltje, Matthijs van Dijk van café Toeters en Bellen, Anita Sikking van kledingwinkel Zipper, Vreneli Stadelmaier als onafhankelijk lid en voorzitter Albert Vos namens winkeliersvereniging WDO.

Elke ondernemer die reclamebelasting betaalt, kan bij het bestuur plannen indienen.

Schepje bovenop
Wethouder Heijstee: "De WDO heeft zich lange tijd ingespannen voor het fonds, om daarmee alle ondernemers te verbinden en de krachten te bundelen. Ik feliciteer daarom Weesp Centraal van harte met de oprichting en wens hen veel succes. Als gemeente blijven we trouwens samenwerken, maar we doen er nu gezamenlijk een schepje bovenop, zodat we de binnenstad ook op de lange termijn aantrekkelijk en leefbaar kunnen houden."

Albert Vos voegt hieraan toe dat het nu aan de ondernemers is om aantrekkelijke plannen te maken: "We hebben een prachtige binnenstad. Met het fonds kunnen we activiteiten en voorzieningen op een praktische manier regelen, met alle betrokken partijen, dus niet alleen de winkeliers, maar ook met de horeca en de andere ondernemers. Die uitbreiding vinden we noodzakelijk, omdat we samen verantwoordelijk zijn voor het voorzieningenniveau in de binnenstad."

Bezwaar
Het ondernemersfonds is niet onomstreden. Sommige ondernemers zeggen bezwaar tegen de reclamebelasting te hebben ingediend.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant