Afbeelding
Archieffoto WeesperNieuws

Bouw 115 woningen Nijverheidslaan in gang gezet

B2b

WEESP De meeste ondernemers vinden het maar niets, maar de gemeente is definitief van plan 115 woningen te bouwen aan de Nijverheidslaan. Projectontwikkelaar Blauwhoed en Aalberts Ontwikkeling en de gemeente Weesp hebben hiervoor afgelopen week een zogeheten anterieure overeenkomst voor getekend. De nieuwe wijk gaat Weesperwerf heten.

De overeenkomst is een gevolg van het besluit van de gemeenteraad in december 2018 om een deel van het bedrijventerrein aan de Nijverheidslaan te transformeren tot woonlocatie. Hier zullen circa 115 woningen worden gerealiseerd. "Dit plan is de uitkomst van de participatie met bedrijven van de Nijverheidslaan en bewoners van de Korte Muiderweg" laat de gemeente weten.

Werfachtige sfeer

Ruim een derde van de woningen wordt gebouwd in het sociale- en midden-dure huursegment. De ambitie van de projectontwikkelaar is “een duurzame kleinschalige woonbuurt te maken in een licht industriële, werfachtige sfeer met een divers aanbod van koop- en huurwoningen” liet Pascal Schreur van het bouwbedrijf weten bij de ondertekening van de overeenkomst..
Een anterieure overeenkomst is het begin van de marsroute om de bouw mogelijk te maken. De verwachting is dat de bouw begin 2022 kan starten.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant