Het nieuwe paviljoen gaat er weer net zo uitzien.
Het nieuwe paviljoen gaat er weer net zo uitzien. Foto: Marieke van Veen

Herbouw afgebrand Uit & Meer kan nu snel beginnen

B2b

WEESP - Een half jaar geleden brandde Paviljoen Uit & Meer door kortsluiting af. De verslagenheid duurde kort. Afbreken, opbouwen en doorgaan, zo klonk het vastberaden.

Maar twee seizoenen later ligt het terrein nog steeds braak. "Het bleek wat ingewikkelder dan we dachten", verklaart Niek Roozen van Uiteraard Uitermeer. Maar er zit nu schot in: de bouwer kreeg vorige week groen licht.

Uiteraard Uitermeer, de stichting die het terrein van Fort Uitermeer herontwikkelt, is eigenaar van het horecapand. Het paviljoen wordt geëxploiteerd door Marius Heslenfeld. Beide hebben verzekeringen afgesloten op het paviljoen. De stichting voor de buitenkant, de uitbater voor de binnenboel. "Het duurde even voor alles rond was. Daar hadden we ons op verkeken", licht de landschapsarchitect toe. "Daarbij moesten we toch ook nog een financieel gat dichten, want de bouwkosten zijn ondertussen gestegen en we willen meteen kijken of het nieuwe gebouw duurzamer kan."

Het nieuwe paviljoen wordt in ieder geval minstens zo mooi, belooft Roozen. "We hopen dat we het aan het eind van het jaar kunnen opleveren. Daarna kan de uitbater met het interieur en de keuken aan de slag."

Uiterlijk komend voorjaar moeten de gasten weer in Uit & Meer terechtkunnen. 

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant