Afbeelding

Weesper bedrijf heeft slechte herinneringen aan Trump

B2b

WEESP - De inauguratie van Donald Trump als president van de Verenigde Staten vandaag brengt bij het voormalig Weesper bedrijf Global State slechte herinneringen naar boven. Tien jaar geleden mislukte een groot project met de vastgoedondernemer.

De telefoon bij vastgoedaanbieder Global State staat kennelijk dezer dagen roodgloeiend. "Ik heb wel zo'n vermoeden waarvoor je belt", zegt de secretaresse. Media hangen aan de lijn om van het bedrijf te horen hoe het zaken doen was met Trump en zijn familie.

Ivanka
Het begint als Global State in 2007 de opdracht krijgt Nederlandse investeerders te zoeken, die geld wilden steken in de Trump Towers in Atlanta. Om de Nederlandse geldschieters te paaien, brengen de zoon en dochter (Ivanka) van Donald Trump een bliksembezoek aan Nederland. Er is geen tijd om ook naar Weesp te komen. Het bedrijf krijgt zo'n 18 miljoen bij elkaar dat is opgehoest door 250 investeerders.

Definitief mis
De bouw is door de crisis echter nooit gestart. Het gaat in 2010 definitief mis als de bank beslag legt op de grond en investeerders zien hun geld nooit meer terug. Het bedrijf, dat tegenwoordig opereert vanuit Amsterdam, is zelf klaar met de zwarte bladzijde uit het bestaan en wil 'geen interviews meer doen, omdat het zo lang geleden is en er al zo veel over gesproken is'. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant